onsdag 16 april 2008

Dressyr i vårväder

Det var tänkt att dagen skulle innehålla dressyrpas samt några språng på hinder inför fredagens hoppning i ridhuset. Sofie, Mariell och Långben, Elin den eminente skulle hålla i det hela.

Nu blev det inte så. Sofie avbokade då Aritz skadades och Elin ville fullt förståeligt inte lämna hagen i dag då det plötsligt var en häst till där. Det ville varken jag eller Mariell heller om sanningen ska fram. Det är inte utan att man blir lite kär, en så underbar, modig, kelen och kavat liten dam, Lycko får nog det hon gör med att hålla reda på den där. Det är bara att önska välkommen till världen.

Men rida skulle vi och seriöst skulle det vara bestämde Mariell. För vakert väder och för sent dessutom blev det ridplanen. Underlaget var inte det bästa så tempot blev lugnt och passet inte så långt. Arbetade efter Theresas instruktioner med skänkelvikning, öppna och ställning på rakt spår, för ökad styrka och smidighet. Konstrade lite i början men arbetade sedan ärligt, tog även några fina galoppfattningar.

Galopperade sedan Bergevägen upp, rullade på i ett relativt lugnt tempo. Nästan uppe kände Guldfot och jag ett stort behov av att sträcka ut lite, hörde då några pip bakom mig, Mariell hade tydligen lite problem med balansen i nya sadeln när farten blev högre ...

2 kommentarer:

elin sa...

åååå, här uppdateras det. :)
Härligt det lät och roligt när det funkar :)

elin sa...

Ha så roligt i Paris!!!